Ons team

Kelly en Marijke zijn beide jarenlang als ambulant gezinshulpverlener werkzaam geweest bij Accare. Hun ervaring in een functie als ambulant hulpverlener met een diversiteit aan omgeving en rollen, maakt dat ze bij Beeworkz ‘generalistisch’ kunnen werken.

https://www.ivermectine-kopen.com

Vanuit hun ervaring in het werken bij Accare merkten ze dat aan het werk zijn of een dagbesteding hebben zelfvertrouwen geeft. Waardering in het werk betekent waardering als persoon. Daginvulling betekent dagritme en meedoen in de maatschappij. Zinvol werk, midden in de maatschappij, dat is wat hun drijfveer is.


Kelly Boskma

Kelly: “In ons werk merken we hoe belangrijk het is om een dagbesteding,  werk of onderwijs te hebben en tegelijkertijd zien we hoe moeilijk dit te bereiken is voor een hele grote groep mensen. We zien dat er steeds meer mensen verder van de arbeidsmarkt komen te staan en dat vinden wij geen goede ontwikkeling. Werk – of in bredere zin: een zinvolle dagbesteding – is een cruciaal aspect van maatschappelijke integratie en participatie”.

Marijke van der Klocht

Marijke: “We merken om ons heen dat (jong)volwassenen mee willen doen in de maatschappij. Onder meedoen verstaan deze (jong)volwassenen werk doen wat er toe doet. Geen gecreëerd werk maar een werkplek in een “echte” werkomgeving. Zo ervaren ze dat ze een rol van betekenis kunnen vervullen en krijgen meer vertrouwen in eigen kunnen”.

“Wat we belangrijk vinden in de begeleiding is aansluiten op wat kan en haalbaar is, in een gezamenlijk afgesproken plan. We werken vooral op basis van de ‘presentiemethode’, wat betekent: er zijn, rondlopen, zien wat nodig is en inspelen op kansen. De kracht van deze persoonlijke benadering is dat we meteen flexibel kunnen inspelen op ondersteuningsvragen. We denken in mogelijkheden. Niet te veel over praten en gewoon doen!”.

Jan Broekman

Sinds begin 2018 is Jan werkzaam bij Beeworkz in de functie van ‘begeleider in de horeca’. Jan is een echte horeca man! Nadat hij zijn opleiding aan de Middelbare Hotelschool heeft afgerond, heeft hij bij diverse horecabedrijven gewerkt. Hij heeft o.a. gewerkt bij de Van der Valk in Assen als bedieningsmedewerker en chef bediening maar is ook jarenlang werkzaam geweest als bedrijfsleider bij een aantal kleinere horeca bedrijven. Toen deed de kans zich voor om een eigen steakhouse te runnen in Haren. Jan pakte deze kans, samen met zijn vrouw, met beide handen aan. Dit heeft hij 12 jaar lang met veel plezier gedaan. Vervolgens is hij bijna 7 jaar beheerder geweest van een buurthuis in Haren. Hier werkte Jan voor het eerst met collega’s die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Toen zijn oog viel op de vacature: “horecatijger met begeleiding skills gezocht”, aarzelde Jan geen seconde….

Jan: “Ik vind het geweldig om mijn expertise, ervaring en vaktechnische kennis over te brengen aan de deelnemers!. We runnen als team het lunchcafé van de Hippe Kringloop en ik begeleid de deelnemers bij het ontwikkelen van werknemersvaardigheden maar ook bij het ontdekken van hun sterke kanten, waardoor een baan in de horeca wellicht tot de mogelijkheden behoort. Mijn drijfveer is om elke deelnemer vanuit zijn of haar eigen kracht mee laten draaien, waardoor er een sterk team staat, dat met veel werkvreugde in het café werkt. Ik ben trots om onderdeel te zijn van dit team en een schakel in het traject”.

Joran van der Deen

Joran is in februari 2017 bij Beeworkz gestart als stagiair vanuit de opleiding SAW, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, aan het Drenthe College in Assen. Naast dat Joran perfect past binnen het team van Beeworkz werden ook zijn kwaliteiten meteen gezien! Niet alleen zijn timmermansoog, gedrevenheid en zijn laagdrempelige manier van contact maken vielen op maar vooral zijn drive om deelnemers te begeleiden het maximale uit zichzelf te halen.

“Ik heb de kans gekregen om een BBL-traject te mogen volgen binnen dit bedrijf. Dit houdt in dat ik het werken/leren kan combineren. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen! Vanaf 1 mei 2018 wordt mijn functie “allround begeleider” en ben ik verantwoordelijk voor de werkplaats. Het afgelopen jaar heb ik in de werkplaats meegelopen en heb ik veel geleerd van mijn collega, een ervaren timmerman, op het gebied van houtbewerking. Naast het runnen van de werkplaats geef ik ook trainingen en workshops aan deelnemers. Zoals bijv “solliciteren hoe doe je dat?”, “jezelf presenteren” en  “het ontwikkelen van werknemersvaardigheden”.

Joran heeft in 2019 zijn opleiding SAW succesvol afgerond. In 2020 is hij gestart met de HBO opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Luzan Boerma

Sinds 2018 is Luzan in dienst bij Beeworkz. Luzan heeft jarenlang zelfstandig een kappersbedrijf gerund. Dit bedrijf was tevens een leerbedrijf voor leerlingen vanuit het kappersvak. Een geheel ander vak dan het werken in de winkel bij de Hippe Kringloop. Toch is dit niet zo gek en voelt Luzan zich als een vis in het water bij de Hippe Kringloop. Van huis uit heeft Luzan veel affiniteit met brocante en oude “meuk”. In alles wat oud of gebruikt is, ziet Luzan mogelijkheden. Het handelen en ondernemen is haar van huis uit met de paplepel ingegoten.
Toen Luzan uit het werk raakte en in een traject bij Beeworkz de terugweg naar de arbeidsmarkt vond, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Haar creativiteit, handelsgeest, omgang met mensen en vooral anderen een vak leren is haar op het lijf geschreven. Luzan maakte zich onmisbaar en werd onderdeel van het team.

“Ik vind het mooi om te merken dat ik deelnemers iets kan leren. Dat ze erachter komen waar ze goed in zijn en wat ze zelfvertrouwen geeft. Mensen, zowel klanten als deelnemers, in hun kracht zetten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we het met elkaar doen, een teamgevoel creëren waardoor iedereen zich betrokken voelt bij de zaak. De combinatie van ondernemen, sociaal betrokken zijn en deelnemers begeleiden in het vak ‘de detailhandel’ geeft me ontzettend veel energie.”

Locatie de Hippe Kringloop is gevestigd in Assen Oost. Luzan woont en werkt in deze wijk. Ze kent de buurt en de buurt kent haar.

“De Hippe Kringloop wil laagdrempelig zijn voor klanten en mensen uit de wijk. Een plek waar je ook gewoon even binnen kunt wandelen om een praatje maken of om wat drinken in het café. Maar is soms ook een schakel tussen buurtbewoners en de andere organisaties in het pand (De Werkwereld). Ik ben blij ook daar deel van uit te mogen maken.”

Harry Ackermann

Harry is sinds 1 maart 2020 in dienst bij Beeworkz. Als klant kwam Harry al graag bij de Hippe Kringloop. En zo is het balletje gaan rollen. Wat begon met een ochtend creatieve ondersteuning bieden eindigde in een vast dienstverband.
Het ondernemen zit Harry in het bloed. In het verleden heeft hij samen met zijn partner een supermarkt en een zoetwaren speciaalzaak gerund. Totdat Harry jaren geleden de overstap naar de zorg heeft gemaakt. Hij heeft o.a. gewerkt als verzorgende bij Interzorg en als begeleider bij Stichting Ilmarinen met jongeren met autisme.

Werken bij Beeworkz is Harry op het lijf geschreven. Al zijn interesses komen binnen zijn functie als begeleider bij Beeworkz bij elkaar. Het ondernemen, het begeleiden van mensen, zijn creativiteit en het samenwerken met collega’s en deelnemers.

“Ik ben trots als ik zie dat deelnemers zich ontwikkelen op het gebied van (werknemers) vaardigheden. Lastige situaties ombuigen naar een constructieve oplossing vind ik een uitdaging en maakt het werken bij Beeworkz bijzonder”.