Veel publiek bij officiële opening Werkwereld | Hippe Kringloop!

Assen – De Werkwereld in Assen Oost is vrijdagmiddag officieel geopend door wethouder Ruud Wiersema. De Werkwereld is gevestigd aan de Brunelstraat 77 in Assen Oost en geeft onderdak aan 17 organisaties, instellingen en sociaal ondernemers.

‘Volgens zeggen is er nergens in Noord Nederland een soortgelijk initiatief en daarom mag hetgeen wat hier tot stand is gekomen best als uniek worden bestempeld’, aldus Wiersema.

Doorzettingsvermogen

Hij vervolgt zijn speech met: ‘Vooral de wijze waarop het maken van de plannen en de uitvoering daarvan is een gevolg van creatief denken en een gezond portie doorzettingsvermogen van alle partijen. Samenwonen met maar liefst 16 huisgenoten doe je niet zomaar en toch is dit “bedrijfsverzamelgebouw” tot stand gekomen en daar wordt ik blij van. Het is een knap staaltje van ‘Out of the Box’-denken en doen en dat is een groot compliment waard. Het past goed bij wat het gemeentebestuur van Assen beoogt, namelijk werken vanuit de kracht van de samenleving, het initiatief laten aan de mensen om wie het gaat en faciliteren daar waar het kan’.

Gemeente geeft AED cadeau

Na de woorden van de wethouder overhandigde hij namens de gemeente een cadeau bestaande uit een AED. Passend omdat in dit gebouw veel mensen samenkomen.

Met de overhandiging van een symbolische sleutel aan één van de initiatiefnemers werd de officiële opening gestalte gegeven en werd het gebouw opengesteld voor het in ruime hoeveelheid aanwezige publiek.

23-04-2016 bron: Drenthe Journaal | foto: Rene Legerstee