Beeworkz start nu ook met trajecten in de branche facilitair!

Beeworkz biedt werktrajecten, arbeidsmatige en educatieve dagbesteding in de branches: detailhandel, horeca, houtbewerking, logistiek en vanaf nu ook in de facilitaire dienstverlening!

Per 1 november worden alle voorkomende facilitaire werkzaamheden van De Werkwereld beschikbaar gesteld voor de werktrajecten onder begeleiding van een facilitaire coördinator en de begeleiders van Beeworkz. Dat betekent dat onze deelnemers met nog meer verschillende vakgebieden kennis kunnen maken en zich ook daarin kunnen ontwikkelen.

Onze trajecten vinden plaats in het pand De Werkwereld aan de Brunelstraat in Assen-Oost. In dat pand zit onze eigen Hippe Kringloopwinkel met een café en houtwerkplaats. Samen met de deelnemers van de trajecten worden de winkel en café gerund waarbij onze deelnemers werken aan hun eigen doelen. De begeleiding is enerzijds gericht op het leren van het vak en daarnaast gericht op persoonlijke ontwikkeling en perspectief.

De Werkwereld in Assen-Oost is een verzamelgebouw waar circa 16 sociaal ondernemers en maatschappelijke organisaties samen werken binnen het sociale domein. De Werkwereld is in 2016 opgericht op initiatief van enkele organisaties in nauwe samenwerking met de Gemeente Assen, de eigenaar van het pand.

Beeworkz is, ook in deze branche, inmiddels een erkend leerbedrijf. Wij zijn blij met de nieuwe samenwerking en dat wij onze deelnemers nu ook op facilitair gebied trajecten kunnen aanbieden.