Beeworkz en de Noabershop slaan de handen ineen.

De Noabershop kan nu ook dankzij de connectie met, en de expertise van, Beeworkz werktrajecten aanbieden voor (jong) volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Beeworkz zegt blij te zijn met de samenwerking met de Noabershop. “De (jong)volwassenen die een werktraject bij ons doen, kunnen zo ondervinden hoe het is om in een andere winkel te werken”, aldus Kelly van Beeworkz. Een andere locatie, andere collega’s en andere werkzaamheden. Beeworkz begeleidt ze waar nodig, waardoor ze een stap kunnen maken richting een passende werkplek.

Zowel de Noabershop als Beeworkz delen de mening dat iedereen recht heeft op een arbeidsplek in de samenleving om zich optimaal te kunnen ontplooien. Vanuit de overheid ligt die wens er ook. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) legt het accent op zelfredzaamheid en meedoen in de samenleving. “Door de samenwerking kunnen we (jong)volwassenen twee heel verschillende winkels en werkplekken bieden waar ze kunnen onderzoeken waar hun interesse ligt en ontdekken waar ze goed in zijn”, zegt Anita, initiatiefneemster van de Noabershop aan de Rolderstraat.

Andere sociale ondernemers zijn welkom aan te haken om voor deze doelgroep ook werkplekken en daardoor mogelijkheden tot ontplooing te creeëren. Lijkt het jou iets om bij ons een werktraject in te gaan, of wil je eerst meer informatie, neem dan gerust contact op met Beeworkz. Marijke Boomsma 06-41853796 of Kelly Boskma 06-41853732.

23-10-2014