Vacature: Horecatijger met begeleiding skills

Beeworkz biedt werkgerichte dagbesteding en werktrajecten aan in onze eigen Hippe Kringloop winkel met lunchcafé en houtwerkplaats in Assen. Een werkplek in de branches; detailhandel, horeca en houtbewerking waar echt meedoen centraal staat. De trajecten bieden we aan voor een gemengde doelgroep die op dit moment nog ver van de arbeidsmarkt af staat. Dit zijn jongeren en volwassenen met complexe problematiek en vaak dubbele diagnoses zoals bijv. een psychiatrische beperking, verstandelijke beperking, een niet aangeboren beperking of een lichamelijke beperking. De deelnemers hebben de leeftijd van 16 tot 65 jaar (de leeftijd waarop mensen bezig zijn met werk).

We zijn per direct op zoek naar een

Horecatijger met begeleiding skills

(32 uur per week)

Functiebeschrijving

De werktrajecten en werkgerichte dagbesteding vinden plaats in de Hippe Kringloopwinkel, het lunchcafé en de houtwerkplaats. Jouw werkplek is dus ook het lunchcafé van de Hippe Kringloop. Het café beschikt over een professionele keuken en biedt plaats aan zo’n 25 mensen. We werken middels het gildeleren, waarbij we branchegericht iemand een vak willen leren.

De volgende taken behoren bij jouw functie van begeleider in de horeca:

 • Als vakspecialist horeca ben je het visitekaartje en eindverantwoordelijke van het café.
  Je zorgt ervoor dat het café er aantrekkelijk en gezellig uitziet en dat er regelmatig wisseling van de menukaart is.
 • Je kunt van het café een uitnodigende ontmoetingsplek creëren. Je kent het belang van een prettige werksfeer, weet deze te creëren en uit te stralen naar onze deelnemers en klanten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bereiden van diverse producten, waarbij kwaliteit en werken middels de HACCP van belang is. Je brengt deze kennis over aan de deelnemers.
 • Je runt het café samen met de deelnemers, waarbij de deelnemers werken aan hun doelen en jij hen hierin ondersteunt, coacht en als voorbeeld fungeert.
 • Je evalueert regelmatig samen met de deelnemers en begeleiders de trajecten en de daarbij behorende doelen.

Functie eisen en Competenties

Deze veelzijdige functie vraagt om een veelzijdige kandidaat. Zelf zien wij de volgende zaken terug bij onze toekomstige collega:

 • Een afgeronde Horeca opleiding (bij voorkeur MHS) met ervaring ín en affiniteit mét het begeleiden van de deelnemers of,
 • Een afgeronde opleiding SAW (of vergelijkbaar) met ervaring ín en affiniteit mét de horeca.
 • Je hebt minimaal MBO niveau 4 werk en denk niveau.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt bij voorkeur beschikking over eigen vervoer.

De volgende competenties zijn nodig in het werken met deze doelgroep:

 • Communiceren. Je kunt je goed inleven in de deelnemers, waardoor je een boodschap of instructie op een heldere manier over weet te brengen. Je bent in staat te reflecteren op je eigen handelen en hierover te communiceren met jouw collega’s.
 • Enthousiast, leergierig en betrokken. Je bent een vrolijke, positieve aanpakker en weet mensen te enthousiasmeren. Je toont betrokkenheid bij de deelnemers, je collega’s en de ontwikkeling van het bedrijf. Fouten maken doen we allemaal, maar dat zal je er zeker niet van weerhouden om vragen te stellen en nieuwe werkzaamheden op te pakken.
 • Methodisch werken. Afhankelijk van de zorgvraag van de deelnemer stel je samen met collega’s een werkplan op. Het is belangrijk dat je daarom systematisch, planmatig en doelgericht werkt.
 • Samenwerken. Beeworkz is een kleine organisatie waarin lijnen erg kort zijn. Je deelt belangrijke informatie tijdig en proactief en staat open voor de mening van anderen. Je stuurt elkaar bij door feedback te geven waarbij het teambelang voorop staat.
 • Stressbestendigheid. Je staat stevig in je schoenen en blijft kalm bij spanningen. Bij hoog oplopende spanningen en emoties werk je de-escalerend. In drukke situaties bewaar je de rust en het overzicht, schakelt snel en blijft de deelnemers duidelijk en positief aansturen.
 • Professionele en klantvriendelijke houding. Je bent in staat om zowel de klant als de deelnemer centraal te stellen.

Overige Zaken

Deze vacature bieden we aan voor bepaalde tijd, maar bij gebleken geschiktheid behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Ben je enthousiast geworden en beschik je over de gestelde functie-eisen? Stuur ons dan uiterlijk voor 17 november je sollicitatie brief met je C.V. naar info@beeworkz.nl. De sollicitatie gesprekken vinden plaats op donderdag 23 en 30 november.

Heb je nog vragen over de vacature, neem dan contact op met Kelly Boskma 0641853732, of Marijke Boomsma 0641853796